lauantai 1. marraskuuta 2008

Loppuyhteenveto

Ei mikään viimeinen villahousu, vaan viimonen pari sukkia Hillokellariin, täsä näin, vihreät sukat keltaisin raidoin. Valmistuivat keskitaina, minkä jälkeen pitikin keskittyä lankojen päättelyyn. Siinä urakassa vierähti tunti, ennenkuin kaikki langanpäät olivat piilossa.
Tässä on saalis miestensukkia. Yksi valmis pari puuttuu kuvasta, se kun meni heti valmistuttuaan tarpeeseen työkaverille. Nämä miesten sukat menevät siihen Venäjä-keräykseen. Olen itsekin ymmälläni, miksi se keräys venäläisten vankien auttamiseksi niin vetosi minuun, että rupesin oikein urakalla näitä tikuttamaan. Itse olen oikein tyytyväinen tulokseen, päämäärä oli kutoa niin monta paria kuin vain ehdin. Miesten sukkia syntyi 16 paria - eipäs sittenkään, vaan 15,5, sillä se yksi raitasukkahan oli jo valmis. Naisten sukkia tuli yhteensä 8 paria, sekä ne läpsykät vatsatanssipuvun kanssa käytetäviksi.

Lasten sukkiakin syntyi sitten loppuvaiheessa, 4 paria sukkia ja yhdet tossut. Lasten sukat menevät jonnekin hyväntekeväisyyteen, kun lähipiirissä ei ole sen ikäisiä, samoin suurin osa naisten sukista, sillä joululahjasukat sain valmiiksi jo juhannuksen tienoissa. EEDITTIÄ: AI NIIN! Koko sadonkorjuuajan on pitänyt kysymäni (enkä ole muistanut), että laitetaanko mahdollisesti niihin hyväntekeväisyyteen meneviin sukkiin jotakin osviittaa sukan koosta ja pesumerkintöjä? Onko ollut tapana?2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

On kyllä aplodien paikka tuollainen hyväntekeväisyyssukkamäärä!!!!

En tiedä miten on ollut tapana. Ajattelisin kuitenkin, että ainakin kokomerkintä olisi aivan hyvä, jotta jakajat eivät ole aivan arvailujen varassa. Pesumerkinnänkin voi laittaa, joskaan en ole varma, miten sellaisia voidaan vankilaolosuhteissa noudattaa. Ei tieto koskaan haitaksikaan ole.

Taika Taiga kirjoitti...

Kiitos aplodismenteista, ja kiitos tiedosta, Kaisa. Minäkin arvelin, että on niillä kerääjillä varmaan muutakin tekemistä kuin miettiä, minkäkokoiseen jalkaan jokin sukkapari on tarkoitettu.