keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Ensimmäinen pari uunista ulos

Olen kauan ihastellut Kerttu-sukkia, joita vilahtelee vähän joka blogissa ja nytpähän kuulun minäkin Kerttukerhoon. Mukava kun sukalla on jokin tarina tai historia takanaan, niistä tulee ikäänkuin inhimillisemmät. Ja on hieno tunne, kun voi jatkaa jotakin vanhaa perinnettä. Ja hienoa, että joku kirjaa ohjeet jälkipolville, tässä tapauksessa lämmin kiitos Uhoavalle Gnuulle.

Malli Kerttu-sukat
Lanka muinainen Seiskaveikka, menekki n. 90 g
Koko 39
Puikot 3,5 mm

Pitäisköhän näiden nimi olla Uttrek-sukat, kun ne on neulottu kärjestä lähtien, mallikuvio on siis toisinpäin kuin Kertuissa. Vaan eipä haittaa, tuntuu toimivan noinkin. Lankaa oli senverran vähän, että katsoin viisaammaksi neuloa sukat näinpäin. Vaikka neuloin sukat pienemmän koon mukaan, niin niistä tuli minun jalkaan liian suuret. Tuntui kyllä vähän siltä, että tuo lanka olis ollut paljon paksumpaa kuin nykyiset Seiskaveikat. Malli oli tosi kiva ja varmasti teen toisetkin Kertut. Nämä menevät lahjaksi jollekkin tutulle eli sukulaiselle.

Toisetki sukat on jo viritelty puikoille ja neulottukin jo kantapäihin asti. Istuin eilen koko päivän linja-autossa ja sehän on neulojalle tuottoisaa aikaa :)

Notkeita neulomuksia teille/meille kaikille toivoo Annikainen

Ei kommentteja: