keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Kaurapuurosukat, ei kellariin

Nämä ei kuulu hillokellariin, joskin vähän on mustikkaa kaurapuuron mausteena. Sukat kun on aloitettu jo elokuussa. Teinpä valmiiksi ja tuon tähän muuten vain näytille, kun ovat kuitenkin sukat.
OnLine Supersockea, kahta eri väriä, yht. 113 g. Leveät noin 40 kokoa. Mock Wave Cable Socks (Ann Budd) Interweaven Favourite Socks -kirjasta. Pitkälti ohjeen mukaan, vaikka silmukkamäärä arvelutti. Päätin tehdä omiin paksuihin pohkeisiin sopivat pitkähkövartiset ja tein ohjeen mukaisesti 80 s:llä(!) ensin kolme mallikertaa puikoilla 3,25 mm, sitten kolme mallikertaa ja ranskalainen kantapää puikoilla 2,75. Sitten modasin sen muuttamalla 2,5 mm puikkoihin ja kaventamalla kiilassa pari kertaa ylimääräistä (pohjan sileää 18 + 18 s). Kärjessä unohdin seurata mallia, tein nauhakavennuksia ja tylpän loppuosan kolmen puikon päättelyllä.

Itselle muka löysähköt sukat vaihteen vuoksi. Pah. Esikoinen kävi nämä jo puikoilta tilaamassa omikseen, ja saikin.
On mulla sukkasatosukatkin tekeillä. Ensimmäinen kärkikavennuksissa. Ehkä viikonlopulla valmista? Niistä tulee sitten napakat sukat, silmukoita on 64, ohut lanka ja 2,25 mm puikot... Väriäkin räväkämmin.
Kehtaisko jotain vauvansukkia aloittaa kesken toisen sukkaparin, kun on pari muuta neuletta valmiina? - - -


1 kommentti:

Marle kirjoitti...

Heinänuhaksi minä tätä ensin epäilin, mutta kuume ja yskäkin vaivaa. Luulin, että hillokellarissa vilustuu nopeasti, mutta väärässä olin. Ihanat nuo kaurapuurot mustikalla!