lauantai 19. syyskuuta 2009

Lisää Joulusukat 2009 -tempaukseen

Kolmannella satoviikolla kuroin kiinni hyväntekeväisyyssukkatavoitettani neulomalla nämä kahdet sukat:

Miesten sukat noin kokoa 43-44 (54 s, 3,5 mm puikot ja noin 140 g Seiskaveikkaa). Lanka on palvellut alunperin viime vuosituhannen lopussa isäni kalastajaneuleessa, joka jäi liian suurena vähälle käytölle. Alkuvuodesta purin paidan, suoristin langan kastelemalla ja neuloin jo paidan ja sukat isälle. Näihin sukkiin kului loput purkulangasta.


Naisten sukat noin kokoa 38 (48 s, 3,5 mm puikot ja 100 g Seiskaveikkaa). Pitsimallin ohjeen olen joskus napannut netin syövereistä laittamatta muistiin alkuperäistä lähdettä. Jouduin tosin modaamaan mallia, jotta sain siitä mielestäni symmetrisen. Lanka on edellisvuosikymmenen alkupuolelta - siis lähes 20 vuotta vanhaa - ja mielestäni parempilaatuista kuin nykyinen Seitsemän Veljestä. Väri vain ei taida olla ihan tätä päivää ;-).

Nyt saldona on neljät hyväntekeväisyyssukat ja kolmet muut, joten hyvin olen tavoitteessani. Vaan nyt jo tuntuu siltä, että Sukkasato loppuu kohdallani liian lyhyeen, niin monet sukat on vielä suunnitelmissa (ainakin viidet tai kuudet lasten-/nuorisosukat sekä yhdet mallisukat ja yhtä monet hyväntekeväisyyteen, jos mieli pysyä tavoitteessa)...

Ei kommentteja: