perjantai 31. lokakuuta 2008

Vielä viimeiset

Vielä ihan sadonkorjuun loppuun valmistui muutamat jalanlämmittimet. Virkatut tossut tein Rellanan puuvillalangasta. Ohje löytyy Novita kesä 2008 -lehdestä. Tosin kantapää ei sujunut ohjeen mukaan tehden, joten päädyin muokkaamaan reilusti. Omia jalkoja lämmittämään nämä.

Parit pikkusukat tein vielä siihen johonkin hyväntekeväisyysjuttuun, jota en ole valinnut. Tummansiniset tein varpaista alkaen, koska lankaa ei ollut hirveästi jäljellä. Huomasin myös juuri, että olen unohtanut yhden mallikerran jalkaterästä. Se ei kuitenkaan haittaa, tuli enemmän vauvansukat tällä tavalla. Kirjavat puolestaan ovat ihan normaalisti varresta alkaen neulottu Stepin jämistä.
Jos oikein laskin, sukkasadon aikana tein 14 paria jalanlämmittimiä. Yhdet säärystimet, yhdet virkatut tossut, aikuisten kokoisia sukkia neljä paria, joista yhdet polvisukat, lasten sukkia myös neljä paria ja samoin vauvansukkia 4 paria, joista kolme junasukkien ohjeella. Näistä kahdet (polvisukat ja tossut) jäävät itselle, lahjoiksi meni tai menee viisi paria (pikkusiskolle, miehen pikkusiskolle, kahdelle vauvalle sekä serkun lapselle). Tilaustöitä oli kaksi, säärystimet siskolle sekä sukat kummitädin miehelle. Loput sitten johonkin keräykseen. Näitä olisi (jos olen laskuissa mukana) viisi paria, kahdet vauvan sukat ja loput erikokoisia lasten sukkia. Ihan hyvin, mutta suunnitelmista jäi paljon toteuttamatta. Mies ja iskä jäivät ilman sukkia (äidille ei ollut tarkoitus tehdäkään, koska kesällä annoin ainakin yhdet) ja itsellekin olisi ollut tarkoitus tehdä vaikka mitä, mm. säärystimet ja ohuita villasukkia.

Edit. Niin ja näihin kaikkiin jalanlämmittimiin kului lankaa yhteensä 1235 grammaa! Eli periaatteessa ihan kiva lovi sukkalankavarastoon. MUTTA kumpaankin tilaustyöhön piti ostaa lankaa (yhteensä 600 grammaa) ja sukkalankaa varastoon kertyi viime kuussa 600 grammaa. Eli 35 grammaa väheni varastoni...

Kiitokseni niin Kaisalle kuin kaikille osallistujille. Nyt lapastelemaan ja ensi vuonna uudestaan, eikö niin.

Ei kommentteja: